Pere Frases

Psicomotricista. Professor de Txi Kung. Professor de gimnàstica conscient 

El meu camí sempre m’ha portat cap al cos i el moviment, gaudint-lo, divertint-me, sentint-lo…

A l’inici la descoberta, el joc, els esports… gaudir del moviment, de la tècnica. He estat un practicant entusiasta de la majoria d’esports. N’he practicat molts durant la infància, l’adolescència i de jove: esquí, natació, tots els esports d’equip, especialment el volei, el tennis i els esports de raquetes en general, l’escalada… uns quants encara els practico, especialment aquells lligats a la muntanya: excursionisme, esquí alpí, de fons i de muntanya, bici de muntanya, orientació, córrer…

El 1991 em vaig llicenciar en ciències de l’activitat física i l’esport a l’INEF de Lleida.

En la primera etapa professional vaig treballar com a mestre d’educació física a l’escola andorrana, seguidament em vaig dedicar uns anys a la gestió esportiva (EFPEM) i més endavant em vaig formar i vaig exercir com a guia acompanyant de muntanya i monitor d’esquí, durant 5 anys, entre Andorra i el Pallars Sobirà.

I del Pallars cap a l’Alt Urgell… i vam formar una família.

Durant aquesta nova etapa familiar, vaig tornar a l’escola andorranaa com a mestre d’educació física, i va ser quan vaig descobrir la Pràctica Psicomotriu Aucouturier. Al cap de poc temps vaig decidir fer el postgrau de Pràctica Psicomotriu Aucouturier a l’Associació per a l’Expressió i la Comunicació de Barcelona (AEC).

Vaig comprar el material necessari per oferir psicomotricitat extraescolar a la Seu d’Urgell…. en certa manera volia ser un regal per als meus fills, el Miquel i l’Andreu.

Al mateix temps vaig descobrir les obres de Thérèse Bertherat (“el cos té les seves raons”, “correu del cos”…), i vaig començar a interessar-me per activitats corporals com el ioga, pilates, txi kung (amb Josep Olives i Lisette Babler)… va ser l’inici d’una etapa de consciència corporal i energètica.

Aquest recorregut personal i professional em va portar a obrir “En-llaços, un espai per créixer” per tal de poder desenvolupar les activitats que tant m’interessaven: la pràctica psicomotriu Aucouturier per a infants de 0-8 anys, el txi kung i el que anomeno Gimnàstica conscient, que integra tot un ventall de mètodes i tècniques (antigimnàssia, eutonia, gimnàstica holística, tonificació, estiraments, ioga, Pilates…) per assolir un equilibri òptim amb el nostre cos.

Un dels mètodes que actualment més utilitzo és l’eutonia, en el qual em vaig estar formant durant el curs 2016-17 a Lieja (Bèlgica), en la formació impartida per Benoit Istace, deixeble de Gerda Alexander, la fundadora de l’eutonia. Però també segueixo a la doctora Ehrenfried (gimnàstica holística).

Després d’aquest primer any d’experiència a En-llaços, de compartir molts bons moments amb els infants, amb els seus pares i mares, amb els alumnes de txi kung i de gimnàstica, d’aprendre a través de la pràctica, d’aprendre de tots els meus alumnes, d’aprendre dels errors i dels encerts, vull seguir compartint aquest camí que sempre em porta cap el cos com a eina de relació amb el món, i més enllà del cos… cap als altres, cap a la gent que m’envolta, cap als infants, cap a la vida.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies