Pere Frases

Psicomotricista, professor de Txi Kung i fitness salut, estiraments i entrenaments personals

El meu camí sempre m’ha portat cap al cos i el moviment, gaudint-lo, divertint-me, sentint-lo…

A l’inici la descoberta, el joc, els esports… gaudir del moviment, de la tècnica. He estat un practicant entusiasta de la majoria d’esports. N’he practicat molts durant la infància, l’adolescència i de jove: esquí, natació, tots els esports d’equip, especialment el volei, el tennis i els esports de raquetes en general, l’escalada… uns quants encara els practico, especialment aquells lligats a la muntanya: excursionisme, esquí alpí, de fons i de muntanya, bici de muntanya, orientació, córrer…

El 1991 em vaig llicenciar en ciències de l’activitat física i l’esport a l’INEF de Lleida.

En la primera etapa professional vaig treballar com a mestre d’educació física a l’escola andorrana, seguidament em vaig dedicar uns anys a la gestió esportiva (EFPEM) i més endavant em vaig formar i vaig exercir com a guia acompanyant de muntanya i monitor d’esquí, durant 5 anys, entre Andorra i el Pallars Sobirà.

Vaig conèixer la Núria, això em va portar cap a l’Alt Urgell… i vam decidir formar una família.

Així que vaig tornar a fer de mestre d’educació física a l’escola andorrana on vaig descobrir la psicomotricitat. Al cap de poc temps em vaig decidir a formar-me com a psicomotricista en el postgrau de pràctica psicomotriu Aucouturier impartida per l’Associació per a l’Expressió i la Comunicació de Barcelona (AEC).

Vaig comprar el material necessari per oferir psicomotricitat extraescolar a la Seu d’Urgell…. també era un regal per als meus fills, el Miquel i l’Andreu.

Al mateix temps vaig descobrir les obres de Thérèse Bertherat (“el cos té les seves raons”, “correu del cos”…), i vaig començar a interessar-me per activitats corporals com el ioga, pilates, txi kung (amb Josep Olives i Lisette Babler)… va ser l’inici d’una etapa de consciència corporal i energètica.

Aquest recorregut personal i professional em va portar a obrir “En-llaços, un espai per créixer” per tal de poder desenvolupar les activitats que tant m’interessaven: la pràctica psicomotriu Aucouturier per a infants de 0-7 anys, el txi kung i el que anomeno Fitness salut, que integra tot un ventall de mètodes i tècniques (antigimnàssia, eutonia, tonificació, estiraments, ioga, Pilates…) per assolir un equilibri òptim amb el nostre cos.

Un dels mètodes que actualment implemento és l’eutonia, en el qual m’estic formant a Lieja (Bèlgica), en la formació impartida per Benoit Istace, deixeble de Gerda Alexander, la fundadora de l’eutonia.

Després d’aquest primer any d’experiència a En-llaços, de compartir molts bons moments amb els infants, amb els seus pares i mares, amb els alumnes de txi kung i fitness, d’aprendre a través de la pràctica, d’aprendre de tots els meus alumnes, d’aprendre dels errors i dels encerts, vull seguir compartint aquest camí que sempre em porta cap el cos com a eina de relació amb el món, però també més enllà del cos… i cap als altres, cap a la gent que m’envolta.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies